Saariselän reissukertomuksessa on luova tauko, sillä olen nyt keskittynyt muihin hommiin. Kaavaillusta melontareissusta ei tullut mitään, mutta sen sijaan vietin pari päivää mustikkamaastoissa. Mustikoita löytyi hienosti, ja muutenkin oli ihanan rentouttavaa viettää aikaa luonnon helmassa ja kokkailla ulkona.

Mielenkiintoisen tumman lammen kohdalla muistin, että minullahan on kalavehkeet autossa ja lupakin maksettuna, joten täpinöissäni riensin hakemaan autolta edelliskesänä hankkimani teleskooppivavan ja aloin heitellä uistinta.

Heti ensimmäisellä heitolla tuli affen! Ihan pieni, mutta itse kalastamani kala kummiskin =) Ja seuraavilla heitoilla joka toisella tuli lisää ja muulloinkin vähän väliä tunsin, miten joku roikkui vieheessä kiinni. Tulihan niitä ahvenia koko joukko hiillostettavaksi asti.

1248516614_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

"Oikean kalastajan" mielestä saaliini kuulostavat varmaan hupaisilta, mutta minä, ihan noviisina tässä lajissa, olin ihan täpinöissäni. Ensimmäistä kertaa elämässäni pyydystin itse kalaa ruoaksi retken yhteydessä! Ja muutenkin kalastuskokemukseni rajoittuvat lähinnä lapsuuden onkimisiin sekä yhteen vuoteen, jolloin sain perehdytystä kalastuksen saloihin.

1248518604_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kauan on haaveenani ollut kalastella vaellusten tai melonnan yhteydessä, mutta unelma on kaatunut laiskuuteen tai lupajuttuihin tai ajan puutteeseen. Milloin mihinkin. Kädetkinhän siinä touhussa rupeaa haisemaan ;) Viime kesänä kasasin kalastusvälineet valmiiksi lähtöön, mutta kuitenkin olen pettymystä tuntien jättänyt ne ajoissa pois matkasta. Pitemmillä vaelluksilla taas en ole halunnut kantaa turhaan painavia vermeitä, kun en kuitenkaan saisi mitään...

Myös kalastusluvat tuntuvat turhauttavilta, kun vahva ennakko-oletus on, ettei mitään tule. Kun tyytyisin vain pariin ruokakalaan, niin lupamaksujen muodossa niille tulee kohtuuttomasti hintaa. Sitten vielä pitäisi aina etukäteen selvittää, missä saa kalastaa ja missä ei. Oisipa hyvä, jos luvan tarvitsisi maksaa vasta sitten, kun jotakin on saanut.

Nyt on kuitenkin ekat heitot heitetty ja ensimmäinen saalis hiillostettu :D Jotta tästä se lähti. Ja haaveet senkun pullistuvat - ehkä vielä saaliitkin...

1248519041_img-d41d8cd98f00b204e9800998e