Oltiin tilattu kaunis aurinkoinen viikonloppu pientä talviretkeämme varten ja täytyy sanoa, että toimitus oli erittäin asiallinen ja mieleinen. Hiihto maistui ja lipsuvista suksista huolimatta ahkio ei tuntunut kovin raskaalta ylämäissäkään.

Tarkoituksenani oli testata, miten parina kesänä suosikikseni noussut Pena toimii talviolosuhteissa. Melko puuskainen pohjoistuuli laittoi minut empimään, josko sittenkin ottaisen sen tukevan telttani... Onneksi halu kokeilla Penaa voitti.

Löysin kuusten katveesta Penalle niin suojaisen paikan, ettei tuuli päässyt häiritsemään missään vaiheessa. Sinne Penan helmoihin varusteet ahkiota myöten ja sitten illan viettoon.

Toiset lähtivät iltahiihtoon, kun jäin vielä keittokatokseen syömään. Olin laittanut toisen sauvan Penan keskisaloksi, joten meinasin jättää koko hiihdon väliin. Myöhemmin lähdin kuitenkin yksisauvaisena toisten perään järven yli.

Ristiin mentiin enkä nähnyt enää kumppaneita, mutta sen sijaan näin upean auringonlaskun sekä runsaasti auringon punaamia mäntyjä pitkän harjun päällä.

Seurasin auringon painumista mailleen, ja nautin yksinolosta sekä vaihtuvista iltaväreistä. Sain hirven katkaisemasta nuoresta männystä itselleni toisen sauvan. Nauratti hiihdellä mänty kädessä. Hyvä on hihittäjän hihitellä, runoilin tyytyväisenä.

Oli jo hämärä, kun lähdin takaisin leiriä kohti. Tuuli tuntui yltyneen myrskyksi asti. Oli villi tunne ylittää järvi tuulen kohistessa ja riepotellessa - kuin yksin napajäätiköllä :) Keittokatoksella kuitenkin valopisteet liikkuivat, joten siihen se pieni seikkailu päättyi.

Turinoitiin nuotion ääressä puoleen yöhön ja sitten Penan helmoihin nukkumaan. Ja erinomaisen hyvin nukuttikin. En edes huomannut tuulta eikä vaatimaton pakkanen (-2 - -6) häirinnyt. Makuupussissa oli miltei liiankin lämmin, mutta se takasi keskeytymättömät yöunet. Porontalja esti täydellisesti altapäin uhkaavan kylmyyden.

Hyvin siis onnistui ensimmäinen talviyö Penan kanssa. Öistä tuulta en edes huomannut, vaikka keittokatoksessa nukkuvia se oli hieman häirinnyt. Oli ihana nähdä illalla tähdet vuoteelle ja heti aamulla auringon ensimmäiset säteet :)

Taisin tuona yönä nukkua paremmin kuin koskaan leirioloissa. Vain kaksi aivan lyhyttä havahtumista kyljen kääntämiseksi. Oli kiva virkeänä nousta suksille. Kiitos taas Pena!

(Toisessa blogissani lisää kuvia ja juttua reissusta)