Helatorstaiviikonlopun helteiden aikaan, pääsin tutustumaan Petkeljärven kansallispuistoon ja samalla avasin kesätelttailukauden.



Kauniita harjumaisemia ja männikköjähän siellä oli, kuten tiesin odottaakin. Minulla oli nääs jo v. 2006 keräämääni materiaalia alueesta ja monta senkin jälkeen kilpistynyttä vierailuaikomusta takana, mutta onnistuinpa viimeinkin. Oikein hyvän sään aikaan :)



Harjupolkuja ja ympärillä kirkkaita vesiä. Ihastuttavien metsiköiden läpi kuljettiin ja väliin pitkospuillakin suoelämää katsellen. Teltta pystytettiin rauhalliseen niemeen puiston rajojen ulkopuolelle:



Illalla istuttiin nuotiolla ja nautittiin paikallisilta vastaantulijoilta saadusta tuoreesta kuhasta. Kiitokset mukaville p-karjalaisille saalisosingoista.



Kansallispuiston nimikkolinnut kävivät toivottamassa hyvää yötä:



Sunnuntaiaamuna oli ihana keli heräillä ja kömpiä teltasta. Lähteä kiireettömiin aamutoimiin edellispäivien rehkimisten jälkeen. Otin kaiken irti jokaisesta luontohetkestä, kun tiesin, miten päivällä oli edessä ajaminen kotiin ja seuraavana päivänä paluu sorvin ääreen.



Jospa tulisin seuraavalla kerralla tänne kanootin kanssa rymyämään...



- vähän siihen malliin me huhuiltiin tervehtimään tulleen pöllön kanssa.